tisdag 4 oktober 2011

久しぶり

Lektionerna på skolan börjar bli tuffare. Vi får en massa läxor och det är en massa som ska göras. Börjar bli lite stressad, för jag får för mig att jag har mur mycket som helst att göra. En av mina tillvalda kurser är värre än den riktiga språkkursen. de andra två är inte så farliga.

I övrigt så är allt bra. förra veckan tog jag och Axel en ganska lång promenad till en Book Off, där de säljer begagnade böcker och manga. Sen tog vi en promenad runt hela det området som skolan ligger på och hamnade på en 100 yen shop i Motoyama, 2 tunnelbanestationer ifrån där vi bor. på vägen dit dock stötte vi på en plats som vi faktiskt hade sett i en vidoe på Youtube!! Det var lite roligt. Det var en liten nedsänkning med vatten i, typ som en å, eller en bäck kanske, kantad med höga kanter som ledda till en väg med en massa träd vid sidan av. Där såg vi en massa fladdemöss som flög runt och letade mat ^^


Helgen innan var vi iväg till ett tempel i Osu. Det var trevligt. En massa affärer fanns det, och en spelhall. Vi hamnade vid en maskin där man ska fånga saker. Försökte fixa en Nightmare before christmas docka. Men de där grejerna man skulle fånga dem med var så svaga att de inte orkade plocka upp minsta lilla tyngd. Snacka om att lura folk på pengar!! Vill man göra av med en massa pengar utan att tänka på det ska man gå dit!

Templet i Osu:


Förresten, jag har löst problemet med ugn. Det visade sig att vi faktiskt hade en ugn. I mikron!! De japanska supermikrosarna vi har här består av 4 olika inställningar/funktioner, varav en är en ugn. Man ställer bara in den och så beter den sig som en ugn. Man kan få upp den i 200 grader. Det som är lite negativt dock är att 1, den är rätt liten så man kan inte göra nått stort där inne och 2, den stannar efter 15 min och då måste man dra igång den igen. Det är rätt jobbigt. 
Något annat som är jobbigt är vår frys! Den gillar is:

Jobbigt värre är att det inte går att stänga av bara frysen. Det går heller inte att hacka bort isen. 

Aja, nu ska jag äta, och sen pysa iväg till bokhandeln.